Flyttfåglar!

En gång är ingen gång, men när vi nu för tredje gången flyttar och det återigen är när solen börjar komma tillbaka går det att skönja ett mönster. Nu är det dags för oss att lämna Internetstiftelsens underbara coworking space Goto 10 i Hammarby Sjöstad (i Stockholm). Vår adress framöver är Norrsken HouseBirger Jarlsgatan 57 C (även det i Stockholm).

Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan 57. Foto: I99pema, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Norrsken House är inte bara ett kontorshotell med plats för omkring 400 personer, utan även en stiftelse, Norrsken Foundation. Stiftelsen fokuserar på startups och organisationer med en positiv påverkan på världen. I vår jakt på ny adress vägde Norrskens hållbarhetstänk in, och att den passar med vårt arbete med Globala målen. Framöver hoppas vi både kunna inspireras av andra där, och även inspirera och bidra till övriga organisationers utveckling. Att Norrsken har generösa mötesplatser och eventytor, så att årets årsmöte och Wikipediadag kommer att hållas där 23 april, är också ett plus.

Tidigare flyttar då? Bortsett från när vi för tio år sedan flyttade in i hos Skyddsvärnet, och Jakob började bygga upp kansliet och verksamheten till vad det är idag, flyttade vi i mars 2013 till egna lokaler på Hantverkargatan. Efter nästan fem år där drog vi i februari 2018 vidare till Goto 10. Där har vi, med bra stöd av Internetstiftelsen, jobbat fram tills de nu stänger ner coworking spacet (men fortsätter med öppna platserna samt utökar med verksamhet på andra orter). Som alltid är det spännande att leta igenom vad som har samlats i förråd och gömmor sen senaste flytten, och fundera på vad som ska med, vad som ska slängas och vad som kan skänkas bort. Även om vi inte är redo att ta oss an externa flyttuppdrag än (eller planerar att utöka verksamheten med det) har vi i alla fall koll på det mesta som ska flyttas nu, så att vi kan ta en paus och skratta åt konstigheter vi samlat på oss.

En och annan kartong har vi samlat på oss. Foto: Axel Pettersson, CC BY 4.0 via Wikimedia Commons

Med det sagt så skiner solen ute och flytten går den här veckan. Fram till och med torsdag (31 mars) går det att komma till Hammarby Kaj 10D och hälsa på oss, och från fredag (1 april, inget skämt) och framåt är det Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57 C som gäller. Välkomna både hit och dit!

För er som hellre vill skicka era inflyttningspresenter än att lämna över dom personligen är adressen:

Wikimedia Sverige 
c/o Norrsken House 
Birger Jarlsgatan 57C 
113 56 Stockholm