Långhelg i naturen

Vad passar väl bättre en långhelg i maj än att ge sig ut i naturen med kameran i högsta hugg, och att sen om kvällarna kura skymning framför skärmen och ladda upp dagens fångst till Wiki Loves Earth.

Arvidstallen i Häradsbygden utanför Leksand, ett av årets nyfotograferade naturminnen. Foto: Axel Pettersson, CC BY 4.0 via Wikimedia Commons.

Än så länge har det kommit in mer än 550 bilder från över 30 fotografer, och ungefär 25 objekt eller områden har fått sina första bilder nu under maj. Får du med dig någon på en fotosafari kan ni tipsa varandra om nya vinklar och kompositioner, eller ta med barnen på jakt efter vårtecken som mygglarver eller vitsippor och ta några bilder under tiden.

Promenadstig i Lugnet-Barkdals naturreservat, Leksand. Foto: Axel Pettersson, CC BY 4.0 via Wikimedia Commons.

Några fotografer laddar upp enstaka bilder på en plats eller ett objekt, medan andra bidrar med hela serier från samma område. Det som är så bra med WLE är att alla bilder behövs och är välkomna att vara med, så använd kartan eller listorna för att hitta ut och var med du också.