Efter årsmötet 2011

 

Pieces of me. Foto: Heliøs Licens: CC-BY-SA-2.0
Foto: Heliøs Licens: CC-BY-SA-2.0

Först och främst vill jag tacka för förtroendet för att ha blivit vald till ordförande. Jag känner att jag har mycket att leva upp till när jag efterträder Lennart Guldbrandsson som har varit ordförande sedan grundandet av föreningen. Samtidigt känner jag att det kommer att bli ett roligt arbete med stora möjligheter, inte minst just på grund av det jobb som Lennart tidigare har gjort.

Vi är inte som alla andra föreningar. Dels för att vi har otroligt ambitiösa mål, att göra all kunskap fritt tillgänglig för alla, men också på grund av sättet vi arbetar på. Självklart har vi samma kultur som på Wikipedia, där alla kan bidra och där ditt bidrag bedöms på dess kvalitet och inte vem som lämnar det. Jag vill verkligen poängtera detta eftersom att jag har märkt att det finns en stark föreningskultur i Sverige och där kanske enda chansen att påverka är att rösta på årsmötet. Så vill inte jag att den här föreningen ska fungera och jag hoppas att medlemmarna inte har upplevt att det är så, för jag vet att styrelsen har försökt att vara välkomnande.  Jag vill att alla medlemmar ska tala om vad föreningen ska satsa på, vilka evenemang vi ska delta i och hur vi ska bli bättre.

Så var med och stöd oss i planeringen med idéer och kloka råd. Verksamhetsplanen som årsmötet beslutade om behöver din hjälp för att förverkligas, annars är den inte värd mer än hårddisken den är lagrad på. Kan du komma med förslag på hur de olika delarna ska lösas, har du en bra kontakt som föreningen borde prata med eller vill du engagera dig i något av de projekt vi har på gång? Bege dig då in på vår wiki och var djärv. Var inte rädd för att redigera i sidorna som finns där, det är ett levande dokument som bara kan hållas i liv med din hjälp. Om du har några frågor eller förslag som du inte tycker att de lämpar sig för en wiki kan du maila till info@wikimedia.se istället. Det viktiga är att du känner att du kan bidra!

Avslutningsvis vill jag även tacka Kristoffer Mellberg för hans värdefulla arbete i styrelsen och hälsa alla nya styrelseledamöter välkomna. Välkomna ombord Sofia Tenglin, Bengt Oberger, Holger Motzkau och Simon Laserna!