Föredömligt porträtt i DT

Jag har tidigare försökt att få media att uppmärksamma personerna bakom Wikipedia. Oftast skriver media annars om rätt märkliga saker när det gäller Wikipedia – sånt som inte skulle bli långlivat på en webbplats där fler personer än en snäv redaktion kan lägga upp material.
Men nu vill jag lyfta fram ett föredöme. Det är DT som skrivit en artikel om Calle Eklund och dessutom lagt ut artikeln på nätet. DT är enligt deras webbplats:

DT är ett medieföretag som ger ut tidningarna Falu Kuriren, Borlänge Tidning med Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning och Mora Tidning. DT ger också ut nättidningen dt.se, radiotidning och e-tidning.
[Källa]

Vad är det som är bra med artikeln? Låt mig räkna upp sätten:
1. För att börja med det uppenbara: fokus ligger inte på det där tjatiga med Wikipedias kvalitet
2. Porträttet känns som att de faktiskt är intresserade av Calle, även om de använt formen Carl, som jag har förstått att han inte använder själv
3. De har hittat en lokal vinkel på det: Calle skriver om Hedemora
4. De har rätt okej bilder på Calle. Det kanske låter som en märklig sak att ta upp, men faktum är att det är svårare än vad man tror att få journalister/pressfotografer att ta bilder där man kan identifiera personen som är med på bilden…
5. De skriver om vad Calle gör på Wikipedia
6. De berättar hur man gör för att redigera
7. De har med statistik som visar på hur imponerande Wikipedia är (enda nackdelen är att man kanske inte inser hur imponerande det är utan jämförelser med andra sajter)
8. De tar faktiskt upp den där saken som många andra artiklar om wikipedianer missar: varför man bidrar, och det är något som låter intressant för många
9. Calle får ett schysst citat om varför man borde lägga ut grejer på Wikipedia:

– Eftersom Wikipedia dyker upp först när man googlar på ett begrepp borde föreningar och andra som har egna hemsidor fundera på att lägga ut informationen här, säger Carl Eklund.

10. Artikeln utmanar andra orter att börja bidra genom att visa på hur mycket bättre artikeln om Hedemora är (man ska inte underskatta tävlingar mellan orter)
Kort sagt: Mycket bra jobbat, DT, och Rolf Sundbland, som skrev artikeln. Låt dem veta att sådana här artiklar uppskattas!