Välkommen Sophie Österberg, praktikant på Wikimedia Sverige

Hej,

Sophie Österberg heter jag och är praktikant här på Wikimedia Sverige. Detta kommer att bli en tämligen kort presentation då jag alltid är aningen förvirrad och nervös när dessa ska skrivas, vad är det man ska ha med egentligen?

Låt mig börja med det positiva och avsluta med det som kanske inte är lika bra. Jag är intresserad av frågor som rör utbildning, kunskap och människors tillgång till denna. Jag har under min studietid, som avklarades nu i juni, varit engagerad i diverse aktiviteter och grupper med huvudsyfte att engagera studenter att vara aktiva i sin egen utbildning och vara med och påverka och berika med sina idéer och tankar om vad utbildning är och hur det ska utformas. Helt enkelt att ifrågasätta och inte passivt acceptera det som erbjuds, som vore det hugget i sten att saker är utformade på ett visst sätt. Detta föranleder mig därför att hylla Wikipedia och dess vision vilken jag gladeligen delar. Så nu till det lite mindre bra. Jag har varit en oerhört passiv supporter av Wikipedia och dess systerprojekt, begränsad till att läsa och nyttja utan att tillföra och redigera. Vilket det ska bli ändring på bums. Jag är, trots denna brist, oerhört glad över att vara här på Wikimedia och att bli så väl mottagen av de som är engagerade här på kontoret. Jag vet dock att engagemanget sträcker sig långt utanför detta kontor och vill därför ödmjukt introducera mig själv, en f.d. passiv nyttjare som snarast vill omskriva sig till superaktiv engagerad entusiastisk praktikant på Wikimedia Sverige.

Just nu pysslar jag med Wiki Loves Monuments, främst att i år utöka deltagandet. Sen får vi se vart det bär hän!

Tack för att ni tog er tid och hör gärna av er!

/ Sophie

sophie.osterberg@wikimedia.se

5 tankar om “Välkommen Sophie Österberg, praktikant på Wikimedia Sverige

Comments are closed.