OpenStreetMap i Sverige

I höstas fick vi in ett väldigt intressant projektförslag till Gemenskapens projekt. Det handlade om att sätta upp en utvecklingsserver för OpenStreetMaps svenska community. OpenStreetMap är en karta som alla kan redigera och har ibland kallats ”Wikipedia, fast för kartor” och hela projektet ligger under en fri licens. Detta är ju helt i linje med föreningens mål, att göra kunskap fritt tillgängliga för alla. Det pågår även arbete att försöka integrera OpenStreetMap på ett vettigt sätt på Wikipedia. Det var alltså ingen skräll att projektet blev beviljat. Och nu har servern blivit installerad och verktyg har sats upp. Gå till openstreetmap.se för att se vad det har lett till, och hur du själv kan engagera dig om du är intresserad. Här kan du också se bilder på servern när den transporteras till serverhallen.

Om du har ett intressant projekt som också verkar för fri kunskap, men behöver stöd på något sätt för att genomföra det, hör av dig till oss. Vi har inte satt upp detaljerna för hur processen kommer att se ut 2014 än, men det står helt klart att vi vill hjälpa dig som har bra idéer.

1 tanke om “OpenStreetMap i Sverige

Comments are closed.