Åk till Almedalen som volontär för Wikimedia Sverige!

Wikimedia Sverige
Foto från Almedalsveckan 2022. Av VisbyStar, CC BY-SA 4.0.

Wikimedia Sverige kommer att delta i Almedalen i år. Vi vill sprida information om fri kunskap till beslutsfattare, och på samma gång samla in mer kunskap till våra plattformar genom att fota människor och ladda upp bilderna på dem till Wikimedia Commons.

Nu letar vi efter dig som vill åka som volontär och hjälpa till! Vi kommer att åka en liten grupp volontärer och anställda för att ha möten med beslutsfattare från civilsamhället, kulturarvssektorn och politiken, samt att bjuda in människor till att fotograferas och samtidigt prata fri kunskap och fria licenser med dem. En del av arbetet här är också att locka människorna till vår fotoplats i Almedalsbiblioteket. 

Vi lägger särskilt fokus på att skapa möten med personer från de fyra län som vi fokuserar på i projektet Wikipedia för hela Sverige: Västerbotten, Uppsala, Östergötland och Skåne. Därför vill vi väldigt gärna ha ansökningar om att åka från dig som bor i något av de länen!

Praktisk information

Vi kommer att vara på plats från tisdag 27 juni till lördag 1 juli. Vi åker båt dit och bor på vandrarhem tre mil från Visby, i delade rum. Föreningen betalar för resa, boende och mat under veckan. Du förväntas bli medlem i föreningen när du antas till resan, om du inte redan är det.

Från Wikimedia Sveriges kansli deltar Eric Luth, Tore Danielsson och Josefine Hellroth Larsson under veckan. Föreningen kommer också att anordna ett seminarium om upphovsrätt och hinder för den fria forskningen i Sverige under onsdagen.

Vill du göra en insats för den fria kunskapen, och vara med och bidra till att Wikimedia Sverige på sikt blir en bred folkrörelse? Tveka inte att skicka in din ansökan!

Ansökan

Ansökan hittar du här: https://forms.gle/5MAiXJszLockyGMc9. Vi vill ha din ansökan senast 14 maj.

Om du har frågor kan du skicka dem till josefine.hellroth.larsson@wikimedia.se, eric.luth@wikimedia.se eller tore.danielsson@wikimedia.se.

Vill du inte svara på ett googleformulär finns samtliga frågor på vår föreningswiki. Du kan då mejla din ansökan till josefine.hellroth.larsson@wikimedia.se.