Från praktikant till lagspelare som inte ser pucken

En Dalek framför tidsmaskinen TARDIS.
Foto: Dave Owens, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Den praktikant du kan läsa om här har sedan mitten av januari 2024 klamrat sig fast i organisationen, och räknas numer som anställd.

Hans spännande arbete består till största delen av en hård kamp med bångstyriga projekt- och evenemangsdata som inte alltid låter sig bemästras, men som i de flesta fall ändå förlorar kampen mot den nyanställde krigaren och därmed låter sig inrättas i databasen MetaBase.

I hans välfyllda ryggsäck hittar vi bland annat en VM-medalj i segling, högskolepoäng i datakommunikation och ett partipolitiskt engagemang med fokus på integritet, kultur och kunskap. Livet har sammanfört honom med allt från stora människor, som ryttaren John Whitaker och sportjournalisten Arne Hegerfors, till skolvärldens dunkla fördomar om att alla synskadade “nog är lite obegåvade också”. Han ser sig själv som en stor snödriva med ett tjock lager skare ovanpå, men med fluffig kramig snö undertill.

Alanis Morissette under ett uppträdande 2014.
Foto: Justin Higuchi, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Han befinner sig ständigt i ett lågintensivt krig mot desinformation, pseudovetenskap och funktionell dumhet. I den mån han har mål i livet handlar de mer om kvalitet än kvantitet.

Fakta om honom ni kanske finner underhållande:

  • Han anser att de som tycker svart är en färg borde duscha kallt resten av livet
  • Han har för ett kort ögonblick hållit Alanis Morissette i handen
  • Han anser sig ha för många sällskapsspel
  • Han har ALDRIG ätit från det undre lagret i en Aladdinask innan det övre varit tomt
  • Han anser att alla borde uppleva en storm på Nordsjön
  • Hans favoritavsnitt av Doctor Who är Vincent and the Doctor