Wikipedianer har humor

Ibland anklagas vi wikipedianer för att vara humorlösa. Det kan säkert stämma. Att skriva uppslagsverk är allvarliga saker, som uppenbarligen många har åsikter om från olika håll. Se till exempel hur tråkig artikeln om humor är.
Därför kan det vara bra att veta att det finns många roliga wikipedianer och mycket humor där allmänheten inte brukar titta.
Idag hittade jag exempelvis den här fina parodin av Gloria Gaynors sjuttiotalshit, I will survive, fast i Wikipedia-tappning: ”I will revise”. Texten har hjälpsamt nog flera länkar, så att man ska förstå vad den handlar om. Bara en sån sak.
Härfinns en version av Shakespeares dikt ”All the world’s a stage”, så att man förstår att det finns klassiskt skolade humorister också.

Vadå? Har inte alla timmar att lägga på att bevaka sina artiklar?
Vadå? Har inte alla timmar att lägga på att bevaka sina artiklar?

Om du är mer inne på musikaler, finns (snart) musikalen ”Wikipedian on the roof” med stjärnnumret ”If I were an admin”.
Är du mer föreläsningssugen finns alltid Steven Wallings föreläsning om varför wikipedianer är de konstigaste människorna på nätet.
För hardcore-wikipedianer och rockare kan Hotel Wikipedia kanske vara något.
Här finns för övrigt en lista på massor av Wikipedia-relaterade sånger.
Och för den som fortfarande tvivlar finns en hel kategori på engelskspråkiga Wikipedia med humor. Svenskspråkiga Wikipedia har en likadan.
Själv gillar jag också att Wikipedia sparar några av de fyndigaste försöken att lägga in konstiga saker i Wikipedia-artiklar.
Skulle det här inte räcka, finns ju alltid Psykopedin.