Harstena är inte DC

[Följande är ett gästinlägg från Einar Spetz. Einar är bibliotekarie som tidigare haft flera stora Wikipedia-projekt: han har skrivit inte bara en utan två förstudier om Wikipedia, och har dessutom drivit Ortsportalsprojektet.]

Traktorkörning på Harstena
Traktorkörning på Harstena

 

Harstena är inte DC

För flera år sedan, när jag satt i styrelsen för Wikimedia Sverige, övervägde vi om föreningen skulle skaffa kamera inför nästa arrangemang. I somras lånade jag med mig föreningens Nikon D7000 till Wikimania i Washington DC och innan jag skriver något annat vill jag lovorda initiativet Teknikpoolen.
Jag vill inte vara den som är den, så inför eventuella kritiker kan jag erkänna att jag inte laddat upp så många bilder från USA. Det var få bilder jag var nöjd med, vilket inte precis är kamerans fel. Förutom egna prestandakrav (på bilderna), var det så att jag, utan att ägna konsekvenserna en tanke, fotograferade i filformatet RAW. Det gjorde konvertering till jpeg nödvändig för commonsuppladdning. Därmed tvangs jag genomlida ett antal bonustimmar framför datorn.
Tillbaka från resan, åter i Sverige, i Sankt Annas skärgård, tog jag passbåten från Tyrislöt till Harstena. Trots öns status som meteorologisk referenspunkt, visade sig Harstena sparsamt fotograferad på Commons. Det gladde mig att i någon mån råda bot på detta med hjälp av föreningens kamera. För fler bilder från Harstena, se här.
 
Bästa hälsningar från Einar Spetz

[Vill du också skriva ett gästinlägg på den här bloggen? Kontakta Lennart Guldbrandsson.]