Wikipedia för hela Sverige-dagen

Projektträff torsdag 12 oktober 2023 på Flygvapenmuseum i Linköping. Foto: Masugn, CC BY SA 4.0 från Wikimedia Commons.

I projektet Wikipedia för hela Sverige finns det möjligheter till digitala samarbetsformer som stärker och lyfter fram organisationer på en nationell nivå. Att dela kunskap på Wikimedias plattformar underlättar för de som söker verksamhetsnära information och kan ses som en del i organisationens utåtriktade arbete. Nu är det dags att träffas i projektet, dela erfarenheter och utveckla samarbetet vidare!

I grunden är det övertygelsen att tillgång till fri kunskap förbättrar världen som gör att vi vill att fler ska använda och utveckla sitt arbete på Wikimedias plattformar. Vi gör det tillsammans på öppna plattformar så att den som vill vara med kan göra det frivilligt och på egna villkor. Fokus är att det ska vara till så stor nytta och för så många som möjligt. 

Vi har i projektet möjlighet att bjuda in cirka 15 personer från våra kontakter och samarbetspartner i Skåne, Östergötland, Uppsala eller Västerbotten till en inspirerande dag på Flygvapenmuseum i Linköping. Vi står för programmet, resan tur/retur och lunch under dagen. Erbjudandet gäller för en person per organisation, men vill ni komma flera från samma organisation är det möjligt men då till egen kostnad för tillkommande personer.

Anmälan är bindande och det är begränsat med antal platser men i mån av plats är dagen också öppen för alla som är intresserade av samarbeten på öppna plattformar. Vi kallar träffen för Wikipedia för hela Sverige-dagen men det gäller så klart alla möjligheter på Wikimedias plattformar och i hela ekosystemet av fri kunskap. Samarbete är kul och vi ska hitta de områden som gör att vi hjälper varandra framåt.

Vi planerar för tiden 10:00–16:00 torsdag 12 oktober 2023, och tiden är satt så att resande från Skåne kan komma fram och tillbaka under dagen med tidigt och sent tåg och från Västerbotten med nattåg. Deltagare från Östergötland och Uppsala län hinner utan problem fram och tillbaka.

10:00–12:00 Inledning och föreläsning med goda exempel
12:00–13:00 Gemensam lunch
13:00–16:00 Nätverkande, frågeställningar och hur vi kan arbeta tillsammans framöver + eftermiddagsfika

Sista dagen för anmälan söndag 8 oktober 2023. För anmälan eller frågor om projektet och Wikipedia för hela Sverige-dagen, skicka ett mejl till tore.danielsson@wikimedia.se